"Възраждане" и ПП-ДБ са влезли в колаборация и е възможно да се опитат да направят кабинет с третия мандат. Това анализира зам.-шефът на ГЕРБ Даниел Митов пред bTV.

България има нужда от редовен кабинет, който вчера не се случи. Най-голямата легитимност е около първата партия, спечелила изборите. Не малко задачи стоят пред България - членството в еврозоната и в Шенген по суша, да се получат парите по Плана за възстановяване и др. Ние си ги знаем, каза той.

Помните ли какъв беше разговорът и епитетите, които валяха към нас преди 3 г.? Миналия път ние си дадохме сметка, че каквото и да сме изрекли през кампанията, важна е България, какви приоритети си поставяме и да подобряваме живота на хората. Затова и подкрепихме кабинет, който бе съставен изцяло от хора на ПП-ДБ. Ние имахме един министър - г-жа Мария Габриел, настоя той.

Това, което се случи вчера, ми дава основание да заключа следното - ПП-ДБ се превърнаха в опозиция на европейския атлантически дневен ред на България. Те се обявиха за опозиция, още преди да е станало ясно на кого. Отказаха разговор. Те влязоха в колаборация с "Възраждане" и Костадинов си ги изкомандва с палец надолу за оставките, които гласувахме. Днес дойде оферта от Костадинов, който се готви за третия мандат, посочи Митов.

За ПП-ДБ Пеевски беше много лош до вчера, а днес г-жа Лена Бориславова каза, че единственият му разумен ход бил да им даде втория мандат като си разцепи групата, продължи депутатът.

Ние не сме травмирани, ние сме бойци и битката за европейска България ще продължи, категоричен бе той.