БСП напуска Председателския съвет в народното събрание. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна. Напускаме Председателския съвет, решавайте вие каква законодателна програма да внасяте в зала. В комисиите, в които имаме внесени законопроекти, днес внасяме подписи на една трета от депутатите, членове на комисията. Искаме задължителното свикване на комисии, с извънреден дневен ред, разглеждане законопроектите на "БСП за България, посочи Нинова, цитирана от dariknews.bg .

Тя обвини Димитър Главчев в двойни стандарти, който по-рано апелира БСП към процедура, с която да внесе сама предложенията си в зала. "Знаейки, че не можем да го направим, тъй като не са изтекли сроковете, фиксирани в правилника. Тази процедура не важи за управляващите, влиза закон и на другия ден се гледа, ясни са двойните стандарти. Не разчитаме вече на дадена дума, защото вече многократно поставихме въпроса, беше ни давана такава и не се изпълняваше, посочи Нинова.

Има хубава новина - на втория месец от свикването на парламента има внесени законопроекти от МС и от управляващото мнозинство. Очевидно нещо ще свършим преди да се разпуснете във ваканция, изморени от тежкия труд, каза още червеният лидер.