Само магьосник може да сформира правителство между партии, които искат да се бият. Когато съм могъл и съм имал над 80 депутати, съм носел отговорност. За да заработи държавата, имаме партия с над 11% преднина и нека всички да излязат и да кажат условията си да подкрепят първия мандат. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Експертното правителство е глупост, при нас всички са експерти. Най-стабилното е кабинет между първата, втората и третата сила. Всички останали партии могат да помогнат с експерти да бъдат вкарани в правителството. Казах на колегите от ПП-ДБ - да преформатираме правителството, защото вече вашата тежест е 22 депутати към нашите 68 народни представители и не е логично да искате цялата власт, плюс регулатори и служби”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Той коментира и влизането на страната в еврозоната. "По време на ГЕРБ България влезе в Европейския банков съюз - това е техническо приемане на еврото. Заедно с Хърватия щяхме да влезем и ние, но тогава започнаха протестите срещу нас, и затова няма евро. Няма институции, няма единна политика, дори не можем да приемем нещо да сработи - това всичко е наследено, и виновниците са тези, които го започнаха - това са ПП-ДБ, Божков и Радев, всички, които са протестирали", коментира Борисов.