Изпълнителната комисия на ГЕРБ заседава след оставката на Цветан Цветанов от всички постове на партията. Премиерът Бойко Борисов пристигна в централата на ГЕРБ малко след 11 часа.

Освен членовете на Изпълнителната комисия в централата на ГЕРБ са и обалстните координатори. По предварителна информация комисията обсъжда изборните резултати от евровота, както и ситуацията, след като довчерашния втори в партията Цветанов остана редови член.

Самата кола на Цветанов също е пред централата на партията. По устав ГЕРБ трябва да има трима зам.-председатели. След оставката на Цветанов те остават двама - столичния кмет Йорданка Фандъкова и бургаския Димитър Николов. Трябва да бъде избран още един.

Това обаче по устав трябва да направи Националното събрание на ГЕРБ - най-висшият им орган.

Преди ден Цветанов обяви оставката си след разговор с премиера. Той обясни, че е нарушено доверието между двамата. Освен оставката на Цветанов ще бъдат вероятно обсъдени и резултатите на ГЕРБ от евровота. Макар че партията спечели, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов демонстрира недоволство.

“Ще чистя до корен”, обяви той по повод част от организациите. Това вероятно е причината тук да са и областните координатори.

Както TrafficNews първо съобщи, кметът на Пловдив Иван Тотев също дойде в София за среща след изборите. Неговото заминаване за столицата идва само часове, след като бе арестуван райкметът на "Северен" Ральо Ралев.

Иван Тотев замина за София за среща на високо ниво в ГЕРБРальо Ралев остава в ареста

Пълно мълчание в ГЕРБ след оставката на ЦветановВсички чакат анализа на премиера Борисов