„Имахме нужда от осъзната подкрепа от 10-ина депутати от ПП – ДБ. За да си понесем цялата отговорност, която са дали българските избиратели. Винаги съм се отнасял с уважение към ПП – ДБ. В трудни ситуации се подкрепяхме и то е взимано, ако е имало ползи са общи,  вреди – също. Г-н Денков нека не ни прикрепя към ДПС. Прекрасно знаем с г-н Василев и г-н Петков, всичко знаем”, заяви Бойко Борисов от парламентарната трибуна.

 Той предложи край на дебатите, за да се губи времето на президента, патриарха и посланиците, тъй като в залата се говорят неща, които са повтаряни постоянно.  

„Казахме ясно, че втория мандат няма да го подкрепим, казахме ясно и трети мандат няма да подкрепим. Не е логично партии с 6-7% да доминират над първите партии, не е демократично. Ще цитирам и г-н Костадинов, който се очертава новата силна фигура в парламента. Гледах как изкомандва и ПП – ДБ, и БСП и „Величие”. Честито за новата роля, ако се даде мандата на „Възраждане” може и да имаме правителство с това мнозинство”, каза Борисов. Той недвусмислено заяви, че се отива на избори.

„Нека да спрем да се излагаме. Нека покажем, че имаме отговорна политическа класа. Хората  са се наслушали на всичко, което сме се обвинили, да кажем, че се извиняваме  и искаме прошка. Ще се явим пак на избори , призовавам хората да гласуват – независимо за кой. Нека  си пожелаем да се видим след изборите”, заяви лидерът на ГЕРБ.