Горица Грънчарова-Кожарева постъпи прибързано, след отказа на президента, трябваше да смени вътрешния министър и да предложи друго име. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и призва Калин Стоянов да бъде отстранен.

„Държавата не трябва да става заложник на един министър. Вчера видяхме няколко недопустими неща. Първо – вътрешен министър с вдигнат юмрук пред Президентството. Не е допустимо”, каза още Борисов.

„Аз съм го защитавал Калин Стоянов. Когато с г-н Петков правихме сглобката, търсихме професионално лице, отдалечено от всички”, каза Борисов.

„След действията му вчера, категорично от ГЕРБ настояваме да бъде освободен. Искаме неговата оставката. Вече не смятаме и че Горица Грънчарова-Кожарева може да бъде и служебен премиер, допълни Борисов.

Той призова президентът и служебният премиер да намерят решение, за да може да бъдат насрочени избори възможно най-скоро.

Лидерът на ГЕРБ каза още, че партията му няма да участва в инициативи за избор на омбудсман или зам.-председатели на сметната палата.