Пловдивчанин излиза от къщи, отива при дилъра си и купува няколко дози кокаин и бутилка уиски. Връща се и започва да купонясва с двама приятели. След няколко часа заспиват пияни и щастливи. Всичко това щеше да е в реда на нещата, ако действието не се развиваше в пловдивския затвор, а участниците в домашната оргийка не бяха трима затворници. 

Организатор на купона за пореден път е не кой да е, а 37-годишният Георги Тухлев, научи TrafficNewS.bg. Синът на  бившия началник на Военно окръжие е осъден за трафик на кокаин. В момента излежава присъдата си в ТПО-то и е на по-лек режим. Вчера около 19 часа той прескочил оградата, хванал такси и отишъл до центъра, където се снабдил с няколко грама от наркотика на богатите. Според запознати бил забелязан в района на стадион "Ботев".  Купил и бутилка уиски и се върнал ни лук ял, ни лук мирисал в общежитието, където го чакали двама затворници - автотърговец и туроператор, осъдени за измами. 

Бягството на Тухлев обаче не останало незабелязано и бдителен затворник докладвал на управата. Последвали тестове за наркотици и алкохол, които се оказали положителни. Тримата са изпратени в приемната в затвора, където очакват наказанието си. Карцерът едва ли ще им се размине, а има голяма вероятност Тухлев да отнесе и вътрешна присъда заради бягството.

Съдейки по зачестилите случаи на заловени пияни и дрогирани в пловдивския затвор, не можем да не си зададем въпроса - лишените от свобода наказания ли излежават или са на пионерски лагер?  

Преди два месеца шестима затворници бяха хванати с положителни проби за дрога. До разкритието за масовото дрогиране зад решетките се стигнало след  смъртта на едно от служебните кучета. Немската овчарка Макс била открита мъртва на полосата.

Между затворниците се коментират различни версии за това как всички са били „надушени“ от охраната.  Според информирани те били "наредени" от Тухлев. Жоро Банана, както го познават в затвора, тъй като на младини търгувал с екзотични плодове, е затънал в дългове и е в конфликт с доста от съкафезниците си. 

"За двайсетачка ще продаде и собствената си майка" коментират затворници. 

На какво е готов Тухлев, за да омилостиви кредиторите си четете ТУК!

TrafficNewS.bg