Няма нищо лошо от изборите и ние сме го казвали многократно. Това е изцелението, демократичното оръжие в ръцете на българските граждани. И в крайна сметка пак, ако ще се стигне до пореден седми, осми път на избори през последните 4 години, "Има такъв народ" е безапелационно готов да се яви на тези избори - това коментира пред БНТ Станислав Балабанов, зам. председател на ПГ на "Има такъв народ".

"Въпросът е нужни ли са такива избори в една такава ситуация. Изключително тежка и отвратителна е ситуацията в момента в българския парламент. За съжаление всеки път българските граждани отиват на избори с надеждата нещо да се промени и някой да носи отговорността за тяхното бъдеще", каза той.

Според него, 50-ият парламент е започнал като предходните - блокиран, с политически заявки, с "игра на тронове" между политически лидери, които държат на практика избирателите си като заложници, без никой да коментира какво ще направи за тях.

От ИТН са готови да разговарят с всички политически партии, ако президентът връчи третия мандат на тях за съставяне на кабинет.

"Ако зависи от нас и спазвайки конституционните процедури, и третият мандат стигне до нас, имаме готовност да водим битка за това България да има по възможност правителство, което да реши конкретни крещящи проблеми за българското общество", подчерта Балабанов.