Баба реже въжета на алпинисти и троши изолация с бастун, 30-годишната пловдивчанка Ралица Радева плаши всички неверници и противници на руския президент Владимир Путин с  автомат, полицаи блокираха пешеходна пътека, за да ядат дюнери... са само част от абсурдите, които се случиха в под тепетата през 2015 година.

Както винаги абсурдите в родината ни се мултиплицират всяка година, а колкото и да гледаме всеки ден безумни неща около нас, винаги ще се намери някой, който да ни удивли. Без да се опитваме да правим класация и да ги нареждаме по важност, ето и част от абсурдите, които ни направиха най-силно впечатление през изминалата година

I. Тъй като вече бабата с бастуна и ножицата бе спомената, е редно да започнем с нея.  През юни баба, недоволна от ремонта при комшиите, реши да изкърти новата им изолация, а причината се оказа климатик, който й правил конденз в дома. Бабата терминатор успя да изплаши дори и алпинистите, които работеха по фасадата на панелката в „Тракия”. Тя бе приготвила лозарската ножица и ги бе заплашила, че ще им резне въжетата, ако довършат този мор за апартамента й.

Цялата новина ТУК


II. „СЕГА КОПЕЛЕТА УМРЕТЕ и БЪРЖЕ ПРИ БОГА! ТОЙ ПРОЩАВА. АЗ-НЕ!С УВАЖЕНИЕ - СЕСТРАТА НА ВЛАДИМИР ВЛАДИМИРОВИЧ ПУТИН!”, шашърдиса цял Пловдив 30-годишната Ралица, която проклина всеки противник на Путин до 9-то коляно. Коментарите под снимката й съвсем не бяха доброжелателни. Повечето хора я приканват да си пие хапчетата, а други - да използва оръжието срещу себе си. Въпреки това пловдивчанката влезе в аналите на най-абсурдните неща през годината.

Цялата новина ТУК

 

III. Служителите на реда често попадат в материалите ни за абсурдни паркирания. Често нашите читатели обсипват с въпроси униформените защо не си вършат работата и не глобяват нарушилите.  През май месец обаче се натъкнахме на друг интересен случай, в който бяха замесени служителите във вътрешното министерство. Двама пловдивски полицаи бяха решили да си дадат свободно от задълженията си, така и от законите.  Те бяха спрели съвсем невъзмутимо на пешеходна пътека, за да си купят дюнери от арабското капанче в „Тракия”

Цялата новина ТУК

IV. Плажът на Марица.  Макар тук да няма пълно единодушие дали това творение на Асен Асенов и ЕДНО да попадне в тази класация, Плажът на Марица бе абсолютен абсурд за голяма част от пловдивчани.  Причината е, че за две години Асенов и фондацията му прибраха 600 000 лева от общинския културен календар, а пловдивчани за този период и тази сума, разбраха само за въпросния градски плаж.  Докато новите културтрегери на Пловдив обясняваха колко страхотно място е той, малкото излъгали се пловдивчани да отидат дотам бяха принудени да „плажуват” сред жаби,  ръждиви пирони и миризма на урина.

Новините от творението на Асенов ТУК ТУК ТУК

V. Макар и не в Пловдив, Джизъса и Колизеума безспорно бе простотията на годината, която наш съгражданин, макар и живеещ в Русия успя да сътвори. Изцепката на Благо Георгиев, който нашари хилядолетния Колизеум в Рим буквално взриви социалните мрежи. "Пиши ДЖИЗЪСА и да си ходиме", Само след 2000 години римляните пак заловиха Джизъса” бяха само от вицовете, които плъзнаха из Фейсбук след простотията на бившия български национал.

Благо и Колизеума ТУК

TNS.bg