Част от зелените площи в Смирненски са на път да останат в историята, сигнализира читател на TrafficNews. Става въпрос за дългия парк на ул. „Владивосток“ зад мола, където тревите и храстите са напълно изсъхнали, а поливането им изглежда мираж.

„Виждате какви жеги са в Пловдив, всичко е изсъхнало, на никой не му прави впечатление. Всеки ден минавам през парка и се чудя как може нещо толкова хубаво да бъде занемарено от властите“, заяви той.

След проверка на TrafficNews се оказва, че на мястото всъщност съществува напоителна система, която обаче не работи, а зелените площи загиват. Причината?

Свързахме се с директора на ОП „Градини и паркове“ Антон Георгиев, който заяви, че поливна система има, но в действителност не е в експлоатация. Причината е напредналото строителство в района, заради което има огромен брой скъсани магистрални водопроводи, които захранват поливната система.

„Миналата година е възложена нова система за препроектиране, очаква се съвсем скоро да излезе проекта. Оттам нататък ще плануваме кога ще бъде изградена. Решението е едно – да се направи наново, за да заработи.“, допълва той.

Към момента техникът, който отговаря за района, поддържа положението с водоноски за някои живи плетове, дървета.

„Опитваме се да спасим зеленината по този начин.“, казва още Антон Георгиев.