Район "Източен" кани малки и големи творци на "Зелена творческа зона за култура и изкуство" в парк "Изгрев" на 11 октомври (петък) от 11:00 ч. до 16:00 ч.

Мястото ще се превърне в зона за творчество и ще даде възможност за представяне на локални артисти, самодейци и творчески потенциали от квартала, и ще им даде поле за изява, осигурявайки достъп до комплекс от артистични прояви в областта на приложните, изящните изкуства, занаятите и сценичното изкуство. Всички те ще бъдат  пречупени през призмата на опазването на нашите общи публични пространства и грижата за тях. Творческите активности  ще бъдат с тематична насоченост към рециклирането, преизползването на материали и опаковки от бита и тяхното претворяване в произведения на изкуството.

Събитието представя:

- творчески зелени работилници

- театър

- изложба, зелени беседи и игри на тема околна среда, публични пространства и рециклиране

Повече информация за предстоящата инициатива и как можете да се присъедините към някоя от активностите - следете във фейсбук страницата на Инкубатор и в събитието.

Събитието се организира от сдружение "Творчески комплекс Инкубатор", в  партньорство с Община Пловдив - Район „Източен“ и с подкрепата на ОФ Пловдив 2019, като част от програмата "Зелен град- зелена култура".