„Една прекрасна малка градинка в район „Северен” до бившето „Хепи” си отива...Отива си, защото след като ресторантът напусна сградата преди половин година, няма кой да я полива, а тя е общинска собственост”. Така започна разказът си до медията ни пловдивчанката Елена Филипова, която живее в района.

По думите и до преди няколко месеца градинката е била изключително добре поддържана от служителите на ресторанта, но сега е оставена на произвола на съдбата. „Има засадени редки дървесни видове и пространството беше рай в бетонната ни джунгла! Райграсът си отиде първи, вече и храстите си заминават. Със сигурност ще ги последват и малките дръвчета”, разказа още читателката на TrafficNews.

„Докато не се научим да ценим направеното от друг и не го поддържаме, защото е за общо благо, а го оставим на произвола, защото е по-лесно, няма да мръднем и много напред като Общество!”, завърши Филипова.

Проверка на медията ни показа, че мястото наистина е общинско и се обърнахме към директорът на ОП „Градини и паркове”, който обеща да направи проверка.