Пловдивчани изразиха възмущението си  от улица в Аджисан махала, обсипана с кратери.Сигналът до медията ни е изпратен, след като нашият читател се е вдъхновил от материал, публикуван преди месец, относно  ремонта на шест нови улици в квартала. Те бяха реконструирани в два етапа по проект „Обновяване на градската среда в Община Пловдив“, който се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“. Целта на проекта бе подобряване на жизнената среда и постигане на качествени условия за живот и отдих.

 Въпросният участък, за който недоволства нашият читател е ул. „Балкан” от №1 до №15, който по думите му също е трябвало да бъде реновирана изцяло, но са били извършени освежаващи дейности само на част от тротоарите. Живеещите там настояват за запълване и асфалтиране на цялата отсечка.

„Как всички улички около нея претърпяха подмяна на настилките, дори тези, които бяха със сравнително нова асфалтова настилка, но не и улица, която близо 20 години не е пипана, дори има дупки за  запълване. И за разкош си имаме една отворена шахта  в началото на блока. Просто възмутително. Защо не е направена улицата от №1 до №15 , след като същата тази ул. „Балкан” с четните номера е асфалтирана и обновена напълно", пише в сигнала до медията ни.

Видно от снимките, които бяха изпратени до медията ни, улицата наистина е в доста лошо състояние, а зейналите кратери нарастват, някои от тях се пълнят и с вода при проливните дъждове. TrafficNews се свърза с Район „Централен” относно темата. Оттам заявиха, че всъщност конкретната отсечка не е била включена в това финансиране към този проект. В първата част ул. „Балкан” е била обхваната, но само от едната страна. Кметът на района Георги Стаменов добави, че е изпратил екип на място, за да се извърши проверка на отворената шахта. По думите му ще бъде направено всичко възможно да се изкъртят дупките, но цялостно асфалтиране вероятно може да се изпълни едва през другата година.

„Става въпрос за доста по-голяма инвестиция, ако трябва да се правят основни ремонти на тези зони. Съдейки по бюджета за 2024 година, едва ли в тази бюджетна година това ще се асфалтира. Улица „Балкан” от №1 до №15 не беше включена нито в първото, нито във второто финансиране”, каза още Стаменов.