Починал е 20-годишният младеж, който предизвика зверската катастрофа снощи на Коматевско шосе.

Както TrafficNews съобщи, инцидентът е станал малко след 22 часа. Автомобилът с марка BMW се е движел от бул. „Никола Вапцаров“ в посока Централна гара. Заради високата скорост, с която е карал, автомобилът се е забил в стълб под Коматевския надлез и буквално се е усукал около него, като автомобилът е смачкан до неузнаваемост. Шофьорът е само с само година и половина стаж зад волана.

Двама пострадали след мелето на Коматевския възел, шофьорът е в тежко състояние

Тежка техника от пожарната се наложи да разреже колата, за да извадят шофьора. Той е пътувал сам. Откаран е в болница в изключително тежко състояние. Въпреки усилията на лекарите, час и половина по-късно е починал.

Причините и обстоятелствата около пътния инцидент се изясняват. По образуваното досъдебно производство работят служители от сектор "Разследване на престъпления по транспорта". Към момента няма данни дали преди инцидента шофьорът е употребил алкохол и наркотици.

В този участък редовно стават тежки катастрофи заради висока скорост. Трафикът е един от най-натоварените в Пловдив. Читатели на TrafficNews и преди са сигнализирали, че в района редовно има нерегламентирани гонки. В случая участниците в инцидента са поне два автомобила. Свидетел на катастрофата, също участник в движението, споделя в социалните мрежи, че не става ясно дали става въпрос за гонка или двата автомобила са бързали за някъде.

„Катастрофата стана пред мен. Бмв Е46 от Никола Вапцаров зави в посока медицинския. Бяхме три коли в дясна лента, а той ни задмина все едно бяхме спрели. Докато стигнем до завоя под възела, вече се беше врязал в стълба и всичко беше в мъгла от парата. Караше едър мъж и беше сам в колата. Преди него караше бързо Хонда Прелюд, но не знам дали се дърпаха или просто и двамата си бързаха. Беше наведен към пасажерската седалка, ламарините го бяха заклещили. Звъннах на 112, че положението е тежко и колата е врязана в стълба“, разказва свидетелят на жестоката катастрофа.

Среднощните гонки в Пловдив се преместиха, цял квартал пропищя от шумаРев на мотори и форсиране на двигатели будят Смирненски, хората питат къде е полицията