Двама души са загинали в катастрофи само за седмица на територията на ОДМВР Пловдив. Един от тях е 24-годишен мъж, който през съботния ден се е забил в дърво.Сигналът за инцидента  с лек автомобил „Сеат“ е получен около 2 ч. в районното управление на Първомай. Това съобщи на брифинг пред медиите инспектор Стоян Войводов. Той уточни, че за същия период има настъпили 61 катастрофи в Пловдив и областта. Ранените са 13. През изминалата седмица са съставени 650 акта и 3303 фиша за нарушения. 15 са положителните проби за алкохол, а 6 за употреба на наркотични вещества.

Инспектор Войводов подчерта, че при констатиране на положителните проби за употреба на алкохол е отчетен абсолютен рекордьор в промилите, но от полицията не дадоха конкретна информация за случая.

 

„В момента се води досъдебно производство срещу водача и не можем да изнесем данни, относно точната стойност. Противно на очакванията ни, положителните алкохолни и наркотични проби са констатирани не в дните от уикенда, а през седмицата. Има шофьори засечени да управляват автомобилите си в такова състояние и около обедните часове. Имаме положителни проби дори рано сутрин", заяви служителят на Пътна полиция Пловдив.

На събитието бе проведен открит урок по пътна безопасност от служители от сектор „Пътна полиция" с първокласници от четири паралелки на ОУ „Алеко Константинов". Това е във връзка с петото издание на образователната кампания „Пресичам безопасно с Теди".

Инициативата се организира с цел още в ранна възраст децата да имат правилно поведение като различни участници в движението. В уроците днес се включи и самото мече Теди, което по интересен и забавен начин ще помогне на първокласниците да усвоят най-основните знания и умения, които да им бъдат полезни докато са на пътя, независимо в каква роля-пешеходци, пътници в автомобил, велосипедисти или водачи на тротинетки.