Доброволец почиства боклуци и израснали треви по спортна площадка в Пловдив. TrafficNews разказа за младия мъж, който в свободното си време облагородява игрище в район Централен. Въоръжен с лопата и чувал за боклуци, той почиства зоната, за да е комфортна среда за спорт и забавления.

Свикнали сме по-възрастното поколение да полага грижа за междублоковите пространства и градинки, затова публикацията събра много похвали и положителни думи за младия ентусиаст.

Похвално! Пловдивчанин отделя от свободното си време, за да се грижи за спортна площадка

Спортният терен на ул. „Марин Дринов“ е на общински терен и зоната се поддържа от „Чистота“ и „Градини и паркове“. Въпреки че както детската площадка и игрището са добре поддържани и с осветление, често там се събират боклуци или избуяват треви, което създава неприятно усещане за всички, които са избрали да почиват или спортуват на мястото. Именно затова младият мъж по собствено желание и инициатива е избрал да помогне и почисти.

Оказва се, че доброволецът не е българин. Англичанинът Колин Блеърс от няколко години е припознал Пловдив като свой дом заедно със съпругата си и дъщеричката им. Колин тренира пикълбол и е част от трениращите с екипа на "Пловдив Пикълбол клуб".

Спортният терен  на ул. „Марин Дринов“ е подходящ да се използва за тренировки и игри по този спорт, който набира все по-голяма популярност и Колин e решил допълнително да го направи комфортно и чисто за игрите. „Миналият месец Колин ремонтирал и трамплина в детската градина на дъщеря си, който цяла година малчуганите не са могли да ползват. Той закупил части и го поправил сам, за да е безопасно за децата, които вече играят там“, разказват от "Пловдив Пикълбол клуб" и изказват своята благодарност към Колин Блеърс за помощта и желанието му да помага в каузата.

TrafficNews научи, че в момента Колин е извън България, но щом той се върне отново в Пловдив, ще се срещнем с него, за да разкаже той от първо лице за мотивацията си, за спорта, който практикува и за живота му в Пловдив.