В някои части на Пловдив паркоместата вече са кът, а сблъсъците за наличните места са реалност. Буквално. Пловдивчанин сподели за неприятностите, с които се е сблъскал с намирането на място за возилото си в кв. "Христо Смирненски" под тепетата, пише glasnews.bg

Николай Маргов разказва, че от няколко месеца живее в квартала, а преди дни за първи път е имал свада с местни жители, които му направили забележка, че паркира в зелената площ край трафопоста на ул. "Белмекен" и ул. "Баучер". Мъжът твърди, че според тях  там можело да спират eдинствено съседите, които изтъкнали и "резонна" причина за това.

"Видиш ли, ако се наложи линейка да спре там, си имат номерата и 5 коли ще се махнат оттам веднага", предава позицията им Маргов.

Мъжът разказва, че две от гумите на колата му, както и две от гумите на машината на негов приятел, били спукани. Той допълва, че няма доказателства кой е извършителят на деянието, но коментира, че след въпросната случка, когато била отправена забележката, щетите били факт.

Маргов отбелязва, че няма да остави нещата така. Той допълва, че местата, които не са заплатени за паркиране, са общи и са за всички. Друг е въпросът, че зелените площи в Пловдив не са паркоместа, въпреки че пловдивчани и гостите на града ги припознават като такива, нарушавайки разпоредбите.

Вижте и целият разказ на Николай Маргов, публикуван без намеса:

"Здравейте, улицата е "Белмекен", кв. "Христо Смирненски".
 
Живея на тази улица от 5 месеца, като преди това бях на "Ген. Колев", за пръв път ми се случва скандал с гражданин или по-скоро селяци, твърдящи, че тревната площ на трафопоста е тяхна и там само те могат да спират, поради причината, видиш ли, ако се наложи линейка да спре там, си имат номерата и 5 коли ще се махнат от там веднага.
 
 На мен и мой приятел, спряли за 1 час на това място, ни спукаха на мен две гуми и на него две гуми, така че може да внимавате къде спирате.
 
Първо да съобщя, че всички паркоместа, които нямат означение за платено място, са общински и всички могат да спират там или ако не може, никой не може да спира там.
 
Много важно, че Ганьо живее там от 40 години и спира винаги там. Последната снимка на автомобила е на човека, вдигнал скандал, заходи към нас и едва ли не тръгна да налита и заплашва, придружен от други негови съседи, не твърдя че той е спукал гумите, но бяха спукани след скандала.
 
Нещата няма да останат така!  Извършителят ако види поста, да знае, че ще се направи необходимото да се реши въпроса по законен и граждански път, ако пък има проблем, винаги може да ме намери и ще решим проблема, както иска големият мъж."