Въпреки предложението на „Пълмед“ за изграждане на паркинг, който да е с преференциални цени за пациенти, служители, студенти и живеещи в района, пловдивчани отново излязоха на протест, предаде репортер на TrafficNews

Исканията им са същите – паркингът става общински и се използва от гражданите. За трета седмица те стартираха демонстрацията си от сградата на ХЕИ малко преди 19 часа, а след това се отправиха към бул. „Пещерско шосе“, където частично затваряха за движение пътя.

Те са категорични, че няма да спрат, докато не постигнат целта си. Работят по създаването и на гражданска инициатива.

Към мирния им протест отново имаше огромни транспаранти, свирки и този път викове с думите: „Съвет, съвет, къде си ти Общински?“.

Припомняме, че днес УМБАЛ „Пълмед“ излезе с позиция, че ще внесе подписка от 3000 души в деловодството на Общинския съвет. Тя е в подкрепа на изграждащия се паркинг в уличната регулация на бул. „Пещерско шосе“. От лечебното заведение заявиха, че тя е събрана за 5 дни, а също така, че предназначението му е за обществени цели.

След публикацията на TrafficNews „Добрите нрави“ и паркингът на Пълмед“ Тони Стойчева пожела да отговори на въпросите, поставени в нея. Тя твърди, че напрежението по казуса с паркинга е ескалирало, когато строителите са започнали да секат бор без разрешение.

Според нея на имота първо може да се изгради общински паркинг, чиито приходи ще надвишават многократно инвестицията в следващите години. Смята, че разширението на бул. „Пещерско шосе“ може да започне в частта от бул. „Копривщица“ до ул. „Царевец“.