Басейните в Пловдив отварят врати въпреки лошото време. По традиция всяка година обектите с водни атракциони дават старт на сезона на 1 юни. Тази година обаче заради лошото време, което се задържа необичайно дълго, много от обектите няма да посрещнат посетители в деня на детето, а това ще се случи малко по-късно този месец.

Въпреки това медията ни проучи и подбра местата в Пловдив и околността, които са отворили врати, както и тези които предстоят да отворят врати до края на месеца.

Според синоптици жегите са на една ръка разстояние, а с тях ще дойде и нуждата от място, на което да можем да избягаме от градската среда, да разпуснем и да се разхладим.

Повечето са разположени в града под тепетата, който е един от най-горещите градове в България, но има и такива, които се намират на няколко километра. Цените за вход на откритите басейни този сезон варират между 20 и 35 лева, като в повечето от тях се включва ползването на шезлонг, чадър и маса.

Ето и кои са комплексите с открити басейни в Пловдив и района, в които да избягате от градската среда и да се насладите на лятото:

Парк и СПА Хотел Марково

Това е басейнът с най-впечатляващата гледка към града под тепетата се намира само на 2 км от Пловдив. Външният басейн на Парк и СПА Хотел Марково е достъпен както за гости на хотела, така и свободни посетители. Той е голям, поддържан и с много удобства, като това го прави едно от най-предпочитаните места на пловдивчани за прохлада и развлечение през горещите дни.

Там се предлагат наргилета и коктейли за още по-добро настроение, като комплексът разполага и с детски увеселителен парк, в който има обособена въжена площадка – „Въжеландия“, футболно игрище с трибуни и алеи за велосипеди.

Цената за посещение от понеделник до петък е 25 лв., а през уикенда – 35 лв. След 17:00 ч. входът става 15 лв. през делничните дни и 20 лв. през уикенда. За гости на възраст от 4 до 12 години от понеделник до петък входът е 10 лева, а събота и неделя - 15 лева. За деца до 3 г. посещението е безплатно. Басейнът е отворен за посещение от 09:00 до 18:00 часа.

Хотелски комплекс Чифлика 

Хотелски комплекс Чифлика също е сред добрите места за спасение от летните жеги. Очаква се да отвори врати съвсем скоро. Басейнът се намира в близост до Горни Воден, посока Асеновград и е препоръчително да си направите предварителна резервация, ако искате да хванете свободен шезлонг, тъй като още от рано се пълни бързо с клиенти.

20 лв. е входът през делнични дни за възрастни, а през уикенда е 25 лв. За деца е 10 лв. през делнични и 15 лв. в събота и неделя. Работното им време е от 10:00 ч. до 18:00 ч.

Colibri Pool Plovdiv

Colibri Pool Plovdiv се намира по околовръстния път, на 2 км от кв. Коматево в посока София. 22–метров басейн, просторно джакузи, страхотно атмосфера, наргилета, храна и коктейли са само част от удоволствията, които мястото предоставя.

Басейнът е отворен от 09:00 до 18:00, цената за посещение за възрастни през делничните дни е 20 лв., а през уикенда 30 лв. с включен шезлонг.

Комплекс Острова

Басейнът там е разположен в най-зеления и живописен район на града – парк Отдих и култура, намиращ се в непосредствена близост до Гребния канал.

Работното им време е от 09:30 ч. до 18:30 ч. Входът за възрастни е 15 лв., а за деца до 10 години е 10 лв. Към цената за входа е включен и шезлонг. Шатрата е 40 лева.

В цената на басейна са включени входна такса за басейн, шезлонг, масичка и чадър.

Aqua Park hotel Sankt Peterburg

Koмплексът побира аквапарк с лятна градина, пет атрактивни плувни басейна включително и малък олимпийски, свързани с водни каскади и ефекти, водопади, шадравани и скални пещери. Разполага с воден бар, четири открити коктейл бара, от които и бар изработен като копие на стара испанска галера.

 

Входът през делничните дни за възрастни е 15 лева, а ако се възползвате от промоционалната цена в happy hour oт 09:00 до 10:00 е 12 лв. Посещението от деца до 3 г. е безплатно, а от 3 до 10 годишни – 10 лева.

През уикенда входът за възрастни е 20 лева, а за деца от 3 до 10 – 14 лева.

Terme di Hissar 

На място ще откриете лечебна 35 градусова вода, един вътрешен горещ басейн и четири външни, два от които са пригодени за деца и вече са изпълнени от игри и смях.

Осигурен е и екип от аниматори, който да се грижи за забавлението на малките посетители на комплекса. Малчуганите имат на свое разположение вълнуваща пясъчна площадка с въжен лифт. 

Релакс зоната на комплекса е място, в която всеки може да забрави за ежедневие и стрес. Докато малките се веселят, по-големите могат да се насладят на традиционна финландска сауна, парна баня, солна стая и външно джакузи. Там се намира и вътрешният басейн, чиято температура е най-висока - 36 градуса. 

Комплексът предлага специален воден бар с шотове и коктейли, сервирани директно сред талазите вода за още по-голяма релаксация. Сред зеленината и маслиновите дръвчета в комплекса има разположени още два бара и ресторант. Осигурен е и широк паркинг с зарядни станции за електрически автомобили.

Пренесете се в тропически рай в полите на Средна гора само на около 40 км от Пловдив.

Alchemist Residence 

На 2 км от Пловдив е позициониран и басейнът към хотел Alchemist Residence. Той се намира в новата част на с. Белащица. Мястото разполага с  просторен външен басейн, обграден с палмови дървета, ресторант и витаминен бар. 

Входът през седмицата с включени шезлонг и чадър е 20 лева, а през уикенда 30 лева. За деца входът е 10 лв. през делничните дни, а 15 лв. през уикенда. Очаква се да бъде открит съвсем скоро, като ще бъде отворен е от 08:00 до 19:30 часа.

Комплекс Рачич

Басейнът в комплекс Рачич е разположен сред просторна градина и се намира на 5 минути от Пловдив и на 1.5 км от село Войводиново. Мястото разполага с открит олимпийски басейн с дълбочина 1.60 м. -1.8 м. и детски басейн с дълбочина 0.6 м.

Очаква се съвсем скоро комплексът да е отворен за посетители с работно време от 10:00 до 19:00.