Трима от най-заслужилите състезатели на  Боксов клуб „Лаута арми“ Джан Ахмедов, Владимир Давидов и Венелина Поптолева получиха едно от най-големите отличия на Община Пловдив – почетна значка.

Това се случи в препълнената зала на боксовия клуб в присъствието на кмета Костадин Димитров, председателя на Общинския съвет Атанас Узунов, председателя на комисията по спорт към Общинския съвет Ерол Садъков, зам.-кмета Николай Бухалов, началник на отдела по „Спорт и младежки дейности“ Иван Запрянов, както и основният спонсор на БК „Лаута арми“ Иван Петлешков.

Почетната значка на Община Пловдив за тримата състезатели бе по повод страхотното им представяне на Европейското първенство в Сараево през 2024 и Европейското първенство по бокс в Белград.  В столицата на Босна и Херцеговина Джан Ахмедов и Владимир Давидов завоюваха бронза, съответно в категория до 57кг. и 60 кг.  Бронз спечели и Венелина Поптолева на Европейското първенство в западната ни съседка в категория до 52 кг..

На награждаването бяха над 200 души, а Атанас Узунов заяви, че основният двигател за гласуваните звания от Общинския съвет е Ерол Садъков, като председател на Комисията по спорт и младежки дейности. Узунов поздрави и основния спонсор Иван Петлешков, който е плътно до клуба и помага да се случат всички тези успехи.

Трениращите в клуба  са повече от 150 човека, от които 90 са деца, а 80 са състезателите, а от 2016 година са редовен участник на големи състезания.

Кметът Костадин Димитров също поздрави тримата състезатели, както и всички трениращи и треньори в боксовия клуб

„Знам отлично работата на клуба и как той се е развил през годините. Огромно благодаря на треньорите, които учат децата не само на спортни умения, а и на дисциплина и да бъдат по-добри хора. Виждате какво се случва на стадиона – вече имам две готови трибуни, а скоро ще има и трета. Именно под нея ще бъде новият дом на БК „Лаута арми“. Знам колко е важно това за всеки един клуб“, заяви градоначалникът.

Основателят на клуба Арман Хакобян заяви, че е признателен за доверието  от представителите на градските власти, както и изрази благодарност към спонсора на клуба Иван Петлешков.

След края на награждаването представителите на Община Пловдив пожелаха много нови успехи на клуба, както и поне една европейска титла следващата година.