Колите и домовете на пловдивчани продължават да тънат в мръсотия, прах и кал вече повече от два месеца. Става въпрос за улиците „Христо Ясенов” и „Татковина” в Прослав, като за проблема медията ни публикува материал преди две седмици. Тогава пловдивчаните се оплакаха, че на улицата се е извършвал ремонт, който е бил преустановен. Улицата е тънела в мизерия, като при един по-сериозен дъжд мястото ставало изключително труднопроходимо за живеещите. 

Припомняме, че причината за ремонтните дейности са електрозахранващи кабели, които трябва да се положат в земята. Сега читателите ни отново сигнализират, тъй като особена промяна продължава да няма.

„Ремонтните дейности започнаха на 10 август и изведнъж приключиха, но без работниците и фирмите отговорни за ремонта да са си свършили работата докрай. От около месец работници няма, а улиците са в окаяно състояние. Плочките по тротоарите са "наредени" и то не навсякъде. По улиците има огромни купчини с пръст, която уличните котки използват за своите естествени нужди, тоест улиците се превърнаха в котешки тоалетни, а ние обикновените хора си стъпваме по всякакви гнусотии”, разказват пловдивчани.

Добавят още, че бордюрите са сложени, но обратно, а асфалтовата настилка е в лошо състояние.

„Състоянието на настилката по места е доста увредена от работниците. Част от дърветата са унищожени, а някои са зациментирани или са с положени плочки, така че няма как да бъдат поливани. Кабели (все още нефункциониращи) стърчат от всички непокрити дупки, а до кофите за боклук са поставени няколко кутии, които няма кой да монтира, за да бъдат запълнени дупките и да бъдат положени плочки”, споделя още живеещите по улиците.

Почистваща фирма не е минавала от повече от два месеца, а при дъжд всичката мърсотия се превръща в кал и се налага живеещите да излизат от къщите си с гумени ботуши.

„Носим гумени ботуши, а като достигнем до по-чисто място си сменяме ботушите с нормални обувки. Няма как да минем по тротоарите, защото са недостъпни заради купчините с пръст. При вятър положението е още по- нетърпимо. Представяме си, че живеем в дивия запад, защото всичкият този фин прах образува облаци и липсват само търкалящи се тръни и малко кънтри музика. Като цяло положението е плачевно”, завършват читателите ни, които се надяват на бързи действия от отговорните институции.

Снимки: