Учениците от Математическа гимназия „Академик Кирил Попов” са с най-добри резултати на Националното външно оценяване след 7 клас в Пловдив, на което се явиха 5 937 ученици.

По БЕЛ регион Пловдив отстъпва с две позиции в класацията и е на 8-мо място в страната спрямо предходната година, а по математика резултатите са най-високите спрямо предишните години и ни отреждат 5-то място в класацията, което е с една позиция нагоре.

Топ три училищата с най-силни резултати в Пловдив са Математическа гимназия „Академик Кирил Попов” с бал 184,02 точки, СУ „Свети Патриарх Евтимий” 150,85 точки и ОУ „Алеко Костантинов” със 133,82 точки. Училището с най-висок резултат в област Пловдив е Частно основно училище „Слънчев лъч” с бал от 144,38 точки.

Има един ученик, получил 100 точки по БЕЛ от Средно училище „Черноризец Храбър”, а няколко са децата, постигнали най-добър резултат от 100 точки по математика.

Шест от тях са възпитаници на Математическа гимназия „Академик Кирил Попов. Двама от тях са ученици на ОУ „Райна Княгиня”, а по един има от училищата ОУ „Душо Хаджидеков”, ОУ „Княз Александър I”, както и от Средно училище „Свети Патриарх Евтимий”.

Учебните заведения с най-нисък бал в Пловдив са Обединено училище „Пенчо Славейков” със 18,72 точки, Основно училище „Панайот Волов” 19,36 точки и СУ „Найден Геров” 24,42, ОУ „Димчо Дебелянов” с 27,01 и ОУ „Гео Милев” с 34,12.