Центърът на Пловдив, едно от най-красивите места в града, е белязан от огромни хлебарки, боклуци и мизерия, видя репортер на TrafficNews. Всяка вечер особено през уикендите Малката главна се превръща в кочина - хартийки, салфетки и остатъци от храни препълват кошовете, че чак и преливат. Освен около кошовете боклуци има и навсякъде по улицата. 

Свинщината и хлебарките са особено концентрирани около търговския център „Халите” поради факта, че има много обекти за бързо хранене, които обаче не поемат отговорност за мръсотията и разпространението на насекомите, които са навсякъде по ъглите на улиците. Работата им приключва дотам да обслужат клиентите, а никой не се интересува какво се случва наоколо, а то е безумие.

Разбира се, клиентите са още по-отговорни за кочината, в която се хранят и която оставят след себе си. За всеки е по-удобно да остави боклука да прелива в коша или просто да го зареже на някоя пейка, вместо да повърви малко повече и да го изхвърли в свободен контейнер.

Свързахме се и с ОП „Чистота”, откъдето заявиха, че служители на "Чистота" целодневно почистват Малката главна, включително кошчетата и бетонните кашпи около дърветата, от 6 до 20 ч. в делничните дни и от 6 до 19 ч. през уикендите.

Отпадъци обаче продължават да се изхвърлят и през нощта, когато няма дежурни екипи, които своевременно да почистват. Съвместно с Общинския инспекторат са правени проверки на заведенията за бързо хранене в зоната и са давани предписания да поддържат чистотата в обектите си.