Ученици разкриха моста на Гребната база с огромни рисунки на животни.  Проектът е дело на организация за градско изкуство "ПОдЛЕЗНО" и включва художественото обновление на 3 локации в 3 български града - Пловдив, София и Бургас.

Чрез този проект ученици от 51 СУ "Елисавета Багряна" правят своя дебют в рисуването на стенописи в градското пространство, подпомогнати от своя учител Иван Матеев, както и от художника от нашата организация Цветан Узунов. Проектът се финансира по програма “Дебюти” на Национален фонд “Култура”.

Локацията на стенописа в Пловдив е моста при Гребната база, а тематиката е животинска - вдъхновена от скоро отварящия врати зоопарк наблизо. Пловдивският зоопарк също така оказа огромно съдействие при работата върху моста, любезно предоставяйки пространство за складиране на художествените материали.

Работата по моста се извърши в продължение на седмица, през която, въпреки променящото се метеорологично време, младите таланти се справиха отлично с изобразяването на разнообразни животински видове, превръщащи крайбрежната локация в истинска тропическа джунгла.

Намесите в София и Бургас, пък, са на различна тематика. В Бургас учениците изрисуваха така наречения "Морски подлез", а в София произведението беше свързано с благодарност към медиците на първа линия в борбата с Covid-19.