Любителите на театралното изкуство ще имат възможност да гледат постановката “Докато смъртта ни раздели“. Датата е 9 юли от 20:30 часа, а мястото е парк "Ружа". Зрителите ще се насладят на тази забавна и абсурдна комедия. Две бивши съпруги – Нона Йотова и Роси Русева оплакват съпруга си Робин Кафалиев, който е избягал с трета. Любомир Фърков е Гробар – Философ. Жоро Стоев и китарата му внасят мистика и романтика. Режисьор е Бойко Илиев. Постановката е част от фестивала "Включи квартала – Театър в парка", организиран от MaskArt.

Друго събитие, което ще гостува в “Западен”, това е “Кино под звездите”. То е очаквано от жителите на квартала, като прожекциите са на филми от българското и световното кино на голям екран с брилянтно качество и професионално озвучаване.

Датите, заглавията и двете локации са:

  • 19 юли (петък) – “Първият ден от моя живот”,  парк “Ружа”
  • 20 юли (събота) – “Жената на президента”, парк “Прослав” (до църквата)

Началният час на прожекцията е в 21:00 часа.

Запазете тези дати в календара си. "Включи квартала – Театър в парка" и “Кино под звездите” са част от Културния календар на града и се реализират с подкрепата на Община Пловдив. Входът за двете събития е безплатен.

Администрацията на район “Западен” приветства подобни инициативи, защото те разнообразяват културния и социалния живот в квартала.