Тържествена клетва на 47 стажанти от Центъра за специализация и професионална подготовка при Академията на МВР се проведе в Пазарджик. На събитието присъстваха заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров, директорът на Главна дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ главен комисар Димитър Андонов, неговият заместник старши комисар Виктор Празов, ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов, директори на дирекции в МВР, представители на държавни структури от региона. На клетвата бяха дошли много близки, роднини и приятели на стажантите.

„С получените знания се очаква от вас с категорична решимост да отстоявате справедливостта и сигурността на страната ни. Мисията ви е свързана с риск и отговорност“. С тези думи се обърна към бъдещите жандармеристи заместник министърът Тони Тодоров. Той призова завършилите стажанти да пазят своя и на колегите си авторитет, да следят за спазването правата на всеки гражданин, да бъдат безкомпромисни към извършителите на закононарушения.

Ректорът на Академията на МВР старши комисар доц. д-р Иван Видолов в своето слово се обърна към курсистите: „Поздравявам ви за поетото предизвикателство да се отдадете в служба на обществото. Бъдете пример за безкористност и готовност за помощ, защита на правдата, реда и законността“. Ректорът изрази готовността на преподавателите от Академията на МВР да дадат от себе си всичко необходимо, за да получат служителите висококвалифицирано обучение и подготовка.

Отличилите се по времето на своето обучение стажанти, които са завършили с отличен успех получиха своите грамоти лично от заместник-министър Тони Тодоров, от директора на ГДЖСОБТ и ректора на АМВР. След завършването на своята първоначална подготовка в ЦСПП-Пазарджик стажантите ще се влеят в структурите на българската жандармерия в цялата страна.

Тържествен водосвет бе отслужен от архиерейският наместник отец Боян Кочев и свещеници от пазарджишката духовна околия.