Стадионите в Пловдив отново се превърнаха в ябълката на раздора между общинските съветници на днешното заседание на местния парламент. Първо възникна полемика относно кандидатстването на община Пловдив по проект на Министерството на младежта и спорта за получаване на безвъзмездно 2 млн. лева за строителството на стадион „Марица”. По време на обсъжданията Веселина Александрова и Николай Гюров от ПП-ДБ изразиха съмнения, че община Пловдив може да кандидатства по тази програма, заради казуса за собствеността на стадиона. Според тях, ако това е така, то вместо общината да привлече 2 млн. лева за друг спортен обект ще изгуби това финансиране.

 Те направиха и отправка затова, че зам.-кметът Владимир Темелков ще дари средства на футболния клуб, за да продължи безпроблемното му функциониране. Самият Темелков реагира изключително остро като отговори, че се правят несъстоятелни внушения, че по някакъв начин той финансира клуб, а след това и кандидатства за обновяването на стадиона му. По думите му за въпросната програма  на Министерството за младежта и спорта, той разбрал преди седмица и е направил всичко възможно община Пловдив да може да кандидатства, за да получи финансиране за този обект. Най-важното на него е, че във ФК „Марица” тренират стотици деца и именно това е водещото в предложението общината да иска финансиране.

Финансирането може да се използва единствено за строителни и ремонтни дейности по съоръжението. Предвид, че съпътстващи дейности като проектиране, авторски и строителен  надзор и други, необходими за реализация на обекта, са недопустими за финансиране по програмата,  същите ще бъдат поети като съфинансиране от страна на Община Пловдив в размер на 60 хил. лева.

Втората дискусия в местния парламент  бе породена от обсъждането за изменението на бюджета  на община Пловдив. В нея са заложени 183 000 лева, които са необходими за оборудването на трафопостовете, които захранват две от трибуните, както и осветлението на стадион „Христо Ботев”. От ПП-ДБ отново  имаха възражения срещу предложението, като според тях постоянно изникват нови и нови разходи за довършването на стадиона, които дори не са включени в обществената поръчка за 52 млн. лева, което оскъпява стадиона изключително много, а и действията показват не добра планировка от страна на градската управа.

По време на дискусията стана ясно, че въпросните средства са необходими, за да може да бъде решен един от проблемите с тревното покритие на Колежа. Освен гъбичките, които увреждат тревните настилки, стадион „Христо Ботев” има проблеми и със слънчевото осветяване, като през зимния сезон  3/4 от игрището е сенчесто поради това трябва да се изгради система за т.нар. изкуствено слънце, с което да се решат проблемите.

 В крайна сметка и двете предложения бяха подкрепени от мнозинството в общинския съвет.