В последния ден от изложението „ХЕМУС“, военнослужещи от формирование на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) демонстрираха в Международен панаир Пловдив различни техники, тактики и процедури, тренирани и прилагани от бойните формирования на СКСО.

Присъстващите можеха да наблюдават действия с бойни кучета на Специалните сили като придвижване и стрелба от различни положения на водачите им и задържане на нарушител във и извън автомобил, оказващ съпротива. Четириногите военнослужещи от СКСО успяха да предизвикат силен интерес и си заслужиха овациите на публиката. Оператори от Специалните сили демонстрираха стрелба от неудобни позиции, на различни дистанции и от различни положения – прав, на коляно и легнал. Бяха показани и процедури при попадане на автомобил в засада, отразяване на нападението и изтегляне.

Международното изложение на отбранителни продукти и услуги "ХЕМУС" се провежда за 16-и път в Международен панаир Пловдив под патронажа на Министерството на отбраната и Министерството на икономиката. Наред с щандовете на фирми от световна величина в областта на отбраната и сигурността, Специалните сили на Българската армия показаха своите нови бойни машини - брониран високо проходим транспортен автомобил на база Форд, тактически брониран автомобил Тойота Лендкрузер и автомобил за евакуация на аварирала техника.