Стартираха фитосанитарни проверки на дърветата в няколко района на Пловдив. Това заявиха от общинското предприятие „Градини и паркове” по повод читателски сигнали, в които пловдивчани изразиха притеснението си от състоянието на дърветата в районите в които живеят или се разхождат.  

Припомняме, че до медията ни постъпиха сигнали за състоянието на растителността на Младежкия хълм, както и край Гребната база.

От "Градини и паркове" заявиха, че екипи на предприятието периодично прочистват и Гребната база, и Младежкият хълм от паднали, болни и изсъхнали опасни дървета и клони.

В момента се правят огледи за фитосанитарното състояние на растителността, а при необходимост дърветата ще бъдат обследвани и с резистограф. Резултатите ще бъдат представени пред районните кметства, които да издадат конкретни заповеди за необходимите санитарни резитби.

Припоняме, че тази сутрин огромно дърво се стовари върху движещ се автомобил в Пловдив. Свидетел на случилото се е станала Радка Денкова, която междувременно е пресичала на пешеходната пътека и се е разминала на косъм от това дървото да падне върху нея.

При инцидента, който е станал в близост до Пешеходния мост, е напълно потрошено предното стъкло на автомобила, отворил се е и еърбега. За щастие шофьорът не пострадал. Шофьорът Векил Башев е бил сам в колата си, когато дървото я удря, разказа той пред Нова телевизия. 

„Дървото е изсъхнало, подавали са сигнали многократно живеещи в района, но то не бе отрязано и беше въпрос на време кога ще стане инцидент”, заяви Денкова, като добави, че все още трепери след уплаха от случката.

Двамата са категорични, че ще съдят общината, тъй като дървото е трябвало да бъде отдавна отстранено.

Изсъхнали дървета застрашават десетки пловдивчани край Гребната базаСпоред жителите в района е въпрос на време да паднат върху някого