17 сигнала са получени в общинското предприятие „Градини и паркове” за паднали дървета след бурята в Пловдив снощи, научи TrafficNews. Няма данни за пострадали хора, а само за материални щети, като най-сериозната е над автомобил върху когото се стовари огромен клон на бул. „Марица-Юг”.

Осем от сигналите са за паднали дървета, а останалите са за клони. Повечето от сигналите са получени в район „Централен”, един от който е на ул. „Козлодуй” №8.

В район „Северен” има паднало дърво на ул. „Тинтява”. Два сигнала са постъпили в район „Южен”, а един в район „Тракия”.

От общинското предприятие увериха, че всички екипи на „Градини и паркове” са на терен и отстраняват падналата растителност.

Припоняме, че тази сутрин огромен клон се стовари върху движещ се автомобил в Пловдив. Свидетел на случилото се е станала Радка Денкова, която междувременно е пресичала на пешеходната пътека и се е разминала на косъм от това дървото да падне върху нея.

При инцидента, който е станал в близост до Пешеходния мост, е напълно потрошено предното стъкло на автомобила, отворил се е и еърбега. За щастие шофьорът не пострадал. Шофьорът Векил Башев е бил сам в колата си, когато дървото я удря, разказа той пред Нова телевизия. 

„Дървото е изсъхнало, подавали са сигнали многократно живеещи в района, но то не бе отрязано и беше въпрос на време кога ще стане инцидент”, заяви Денкова, като добави, че все още трепери след уплаха от случката.

Двамата са категорични, че ще съдят общината, тъй като дървото е трябвало да бъде отдавна отстранено.

Огромно дърво се стовари върху движещ се автомобил в ПловдивКолата е потрошена, но шофьорът не е пострадал