Атрактивна инженерна мисъл учуди живеещите в район "Тракия". Потребители в социалните мрежи споделиха възмущението си, публикувайки снимка, с която показват странното изобретение.  

От снимката се вижда нещо като спусната решетка от петия етаж на блок 99 „А”, която е захваната към блока и наподобява трамплин за скокове в басейн. Такъв обаче на територията на блока няма, което обезсмисля това предназначение на съоръжението.

Като втори вариант е посочено, че нещото е аналог на туристическата атракция Орлово око и наподобява платформата за наблюдение в Западните Родопи. Тази площадка обаче е изградена през 2009 година, а конструкцията в Тракия е още по-стара - от 1997 година.

Други пък подозират, че творението е заимствано от Вълчи камък, което също е забележителност за наблюдение.

Пловдивчани споделят, че в района няма чак такива величествени гледки, които да се наблюдават от въпросното място, така че и този вариант отпада.

На панорамната площадка е закачен и българският флаг, а край него има саксии и възглавници.

„Какво е туй съоружение аджеба и за какво служи?”, недоумяват пловдивчани.

Кметът на район „Тракия” Георги Гатев направи проверка на място, като заяви, че собственикът на апартамента е поел ангажимента да премахне въпросното съоръжения в 14-дневен срок. Изготвя се и предписание за премахване.