Съдебният процес срещу 57-годишния Вангел Я., който след отнето предимство блъснал автомобил, вследствие, на което е починала жена, ще се разгледа по общия ред.  Днес обвиняемият се изправи пред Окръжен съд- Пловдив, а по време на разпоредителното заседание той не призна вина и фактите описани в обвинителния акт. Така той и защитата му адвокат Явор Нотев пожелаха разпит на свидетели и вещи лица. Причината е, че в хода на съдебния процес искат да бъдат изслушани важни експертизи.  

В залата присъстваха и членове от семейството на починалата Митра Пейкова, които се представляваха от адвокат Димитър Марковски. Те бяха конституирани като частни обвинители.

Инцидентът е станал 25 януари 2021 в град Карлово на Т-образно кръстовище между ул. „Теофан Райнов“ и паркинг на магазин „Кауфланд“. След като шофьорката Митра Пейкова решава да направи ляв завой, за да влезе в паркинга на супермаркета, жената отнема предимството на спортен Мерцедес, който е управляван от обвиняемия Вангел. Той превишил разрешената скорост от 50 км/ч и е шофирал с близо 80 км/ч, като в последният момент не могъл да спре возилото и се е забил в другия автомобил.

Съдия Спасимир Здравчев насрочи следващото заседание за август месец, като ще бъдат разпитани всички свидетели по делото.