Председателят на Общинската избирателна комисия в Пловдив Изабела Петкова – Димитров ще започне работа в градската администрация.  Петкова – Димитрова, която връчи решението на ОИК за избора за кмет на Костадин Димитров, е спечелила конкурс, обявен от Община Пловдив.

Той е за главен юрисконсулт в дирекция „Обществени поръчки”. Петкова – Димитрова е получила по-висока оценка и на писмения, и на устния изпит от другия допуснат кандидат в лицето на Цветана Семерджиева.

За длъжността се изискваше магистърска степен по право, както и 3 години професионален стаж. Спечелилата конкурса досега е работила в кантора на частен съдебен изпълнител.

Така шефката на ОИК ще работи и в Община Пловдив, като това не е прецедент. Илиан Иванов е бил шеф на Общинската избирателна комисия и директор на правната дирекция, а Тошко Тодоров председател на РИК и начело на отдела по обществени поръчки.

Юристка от ПП , завършила преди 4 години, ще отговаря за изборите в ПловдивИзабела Петкова оглавява ОИК в Пловдив, има опит с избори от 2021 година