РЗИ – Пловдив ще проведе информационна кампания за популяризиране на разработените от Министерство на здравеопазването, електронното здравно досие и мобилно приложение.

Разработеното електронно пациентско досие и мобилното приложене към него „еЗдраве“ може да бъдат лесно добавено на всяко мобилно устройства от граждани, имащи електронен подпис (КЕП), през сайта https://his.bg/ . За всички останали лица, които НЯМАТ електронен подпис, от 01.09.2024 г. стартира нова услуга, предоставяна от РЗИ – Пловдив. С нея може да се осигури достъп до приложението на личните телефони, по служебен път. Така нареченото „сдвояване“ на мобилното приложение, чрез QR код с телефоните на гражданите е напълно безплатно и отнема не повече от 5 минути.

Услугата вече е достъпна и се предоставя в сградата на РЗИ – Пловдив на ет.1 - стаята срещу центъра за административно обслужване.

 С цел популяризиране и запознаване на обществото с новата услуга и възможностите на мобилното приложение „еЗдраве“, РЗИ – Пловдив, ще проведе информационна кампания с изнесен офис за периода 3, 4, и 5 септември в МОЛ Пловдив, ниво 1 (срещу ескалаторите). Нашите колеги ще ви очакват да се срещнем там.

Полезно да знаете:

  1. Трябва да притежавате смарт (умен) телефон с мобилна връзка;
  2. Да имате активна ел. поща;
  3. Да инсталирате предварително мобилното приложене „еЗдраве“ на личният си телефон;
  4. Да носите лична карта за удостоверяване;
  5. На един мобилен телефон може да се добави само едно електронно досие;
  6. Услугата се предоставя лично на гражданите, удостоверени с лична карта. Не се приемат пълномощни.