Решават дали да настанят в клиника пловдивчанката, тормозила Дара Екимова в интернет

В петък трябва да бъдат предоставени заключения от назначената съдебно-психиатрична експертиза

26.09.2024 21:15 3578 0
Решават дали да настанят в клиника пловдивчанката, тормозила Дара Екимова в интернет

Решават дали да настанят в клиника за лечение Гергана , която тормозеше Дара Екимова и Ясмин Кирилова. През утрешния ден ще бъде проведено дело пред Районен съд Пловдив, след като прокуратурата поиска настаняване и лечение в специализирано прихиатрично заведение на 28-годишната Неделчева. На него трябва да бъдат предоставени заключения от назначената съдебно-психиатрична експертиза, която бе изготвена.

Производството е по Закона за здравето и неговата цел не е да се наказва извършителя на някакво противоправно деяние, а да се прецени дали Гергана страда от здравословно заболяване и дали да бъде настанено в специализирано заведение, а експертното изследване има за цел да покаже дали пловдивчанката действително страда от психиатрично разстройство.

Делото е разпределено на магистрата Спасимир Здравчев и се гледа при закрити врати без да бъдат допускани медии. Още на първото производство певицата Дара Екимова застана пред медиите, за да разкаже за заплашителни и обидни съобщения. Тя категорично иска лечение за момичето, като отбеляза, че тя е жертва на своята болест.

Според данни на прокуратурата Гергана Неделчева е диагностицирана с шизофрения - маниен тип, и нейната майка ѝ е попечител. Тя използва различни профили във фейсбук и тикток, за да изпраща съобщенията. Прави го и под публични постове на лейбъла на Дара Екимова. Заради болестта ѝ обаче от ГДБОП могат единствено да я установят и да ѝ изземат електронните устройства, което не я спира да се сдобие с нови и да започне отначало.

Повече по темата:

Дара Екимова от пловдивския съд: Искаме да се положат грижи за Гергана, за да спрат заплахите

Гергана, заплашвала Дара Екимова, призна, че е изпращала съобщенията

Ясмин Кирилова: Имаше заплахи от Гергана към Дара Екимова вечерта преди делото

 

Изпрати новина