Графити майстори реновираха рисунката на сградата на Археологическия подлез в града под тепетата. Новият рекламен графит в Пловдив, който въплъщава в себе си името на града и някои от символите му, вече има и цветна част. Надписът „Пловдив – древен и вечен”  от години се е превърнал в един от символите на града, като впечатляващо произведение на уличното изкуство, което не само украсява градската среда, но и отразява уникалния дух и култура на града. С надпис „Пловдив“ в големи, изразителни букви, графитът умело съчетава старинните символи на античния театър и съвременната визия на града.

Рисунката е дело на едни от най-големите майстори в графити изкуството в България – Arseк и Erase, които родом са от Стара Загора.

Лявата част остава от стария графит, като стенописа показва руини, които символизират античната история на Пловдив, с ясно разпознаваеми мотиви от емблематични забележителности като Античния театър. Думите "Древен и вечен" подчертават хилядолетната история на града и важността му като културен център.

Дясната, нова част от графита, представя живописни старинни къщи от Стария град и пролетни цветя, което символизира богатото културно наследство и традиционна архитектура на Пловдив. В графита е вплетена и лястовица, върху клон на дърво – символ на свободата и връзката между миналото и настоящето.

Целият графит носи посланието, че Пловдив е не само древен, но и постоянно жив град, който непрестанно се развива и обновява, съчетавайки модерното с историческото, а изкуството като такова все по умело се вписва  в градската среда, което помага на Пловдив да затвърди позицията си като културна столица на България.

Убиха ли рекламните графити в Пловдив уличното изкуство?Вижте какво мислят по темата едни от най-добрите артисти под тепето