Районната администрация реализира поетапно своята капиталова програма с цел подобряване на градската среда. Следващата седмица приключва ремонтът на тротоара на ул. “Царевец” от №16 до №34. Новата настилка е изградена на по-високо ниво и ще бъдат монтирани антипаркинг колчета. Тя беше в изключително лошо състояние заради системното паркиране на автомобили върху нея и това затрудняваше придвижването на гражданите.

Предстои реновиране на част от настилката на ул. “Хвойна”, западно от магазин “Сани”. Там ще бъде възстановен тротоарът. В проектът е предвидено изграждане на джоб за контейнерите за отпадъци и шест паркоместа. Допълнително ще се обособи нова зона за търговия и продажба на плодове и зеленчуци.

Приведени в приветлив вид са и сергиите на ул. “Равнища”, които се отдават под наем на търговци на сезонни продукти.

Продължава поставянето на нови пейки в междублоковите пространства, а старите се реновират. Кметът Тони Стойчева благодари за подкрепата от страна на граждани, които се включиха в тази дейност.

В най-скоро време ще бъде ремонтирана и площадка за кучета. Тя ще се превърне в едно много по-приятно място както за домашните любимци, така и за техните стопани, тъй като към настоящия момент тя почти не изпълнява своето предназначение.