Започват разпити на свидетели по делото за убийството в Цалапица днес. На 21-ви август ще се проведе първото заседание, в което първи ще бъдат разпитани двамата братя Динкови. На предходното такова стана ясно , че са  предвидени и  свидетелите Атанас Гунчев, Станислав Минчев, Любомир , Йордан. На 22-ри и 23-ти също са призовани свидетели и вещи лица, а последното заседание за свидетелства ще се проведе на 2-ри септември.

Общо в съдебното следствие са предвидени за разпитване 37 свидетели и 14 вещите лица. Бизюрев е с обвинение за умишлено убийство, а в обвинителния акт е записано, че на 20-ти юли миналата година в Цалапица, умишлено е умъртвил 24-годишния Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост. 

Адвокат Делчо Джубелиев, който защитава Рангел Бизюрев поиска делото да протече по реда на особените правила заради процесуална икономия. Той и Рангел дадоха съгласие да не се провежда разпит на всички свидетели по съдебното следствие, но съдът не прие това искане. Сега делото ще протече по общия ред.

Близките на Димитър Малинов настояват за справедлива присъда срещу замесените в убийството на младото момче.

Убийството на Митко от Цалапица - тъжна история с неясен крайДевет месеца след престъплението, в разследването има повече въпроси, отколкото отговори

Делата за убийството на Митко от Цалапица в една седмица, първи пред съда се изправят ДинковиВ понеделник преди заседанието в Районен съд, близки на Митко ще излязат на протест