Общинският съвет в Пловдив ще гледа предложение, с което да се дадат 10 600 от седалките, които бяха закупени преди   повече от 10 години за стадион „Христо Ботев”.  През 2013 година Община Пловдив проведе обществена поръчка за 18 700 седалки. След това стана ясно, че те вече  не отговарят на съвременните изисквания на УЕФА за стадион от четвърта категория и бяха закупени  нови. 

Част от старите седалки вече са раздадени, като последното решение бе от февруари, когато се дариха 2000 седалки на Община Асеновград за стадион „Шипка”.  Други пък бяха сложени на лятно кино „Орфей” и трибуните на Гребната база. Остатъкът от седалките се намират в едно от помещенията на Колежа.

Още когато се гледаше предложението за Асеновград, стана ясно, че в Община Пловдив са постъпили искания от спортните клубове за взимане на остатъка от седалките, които да се ползват за базите им.

Ботев Пловдив са дали заявка за 3000 седалки за базата им в Коматево – 1500 черни и толкова жълти. В последствие обаче от ТК „Локомотив” са дали заявка за 500 черни за тенис кортовете край Гребната база. Поради това в началото на юни от Ботев Пловдив са се съгласили да вземат 2000 жълти и 1000 черни седалки, а тенис клубът да получи  500 черни.

Локомотив Пловдив също очакват 3000 седалки, от които 225 червени и 2750 черни. Те ще се използват за базата в район „Тракия” . От футболния клуб Марица искат  3000 жълти седалки, а Спартак -  1100 броя за стадион „Тодор Диев”.

Решението на Общинския съвет е за даването на седалките като заем, като самите те ще бъдат монтирани на базите, които са общинска собственост.