Вчерашният камерен симфоничен концерт “Малка нощна музика” на Опера Пловдив получи напълно заслужени овации на многобройната публика. Организатор и домакин на събитието беше район “Западен”, който избра за първи път Братската могила за открита сцена за представяне на оперното изкуство.

Кметът Тони Стойчева поздрави диригента Драгомир Йосифов и изпълнителите от оркестъра на Опера Пловдив. Сред гостите беше и директорът Диан Чобанов, който приветства инициативата и изрази надежда тя да се превърне в традиция.  

Г-жа Стойчева пожела на публиката да се наслади на едночасовия концерт. “Целта ни е да принесем културата близо до хората. Така те ще се докоснат до това възвишено изкуство и ще отворят своето сърце към красивото и доброто, защото именно изкуството ни прави устойчиви във времето”, сподели тя.

Над 300 зрители от различни възрасти от целия град показаха своята любов към класическата музика и се насладиха на прекрасните изпълнения на популярни арии и пиеси. Концертът започна с Дивертименто Фа-мажор на Моцарт. Солистите Евгения Ралчева и Вера Гиргинова развълнуваха публиката с музиката на Вивалди и Хендел. В програмата бяха включени и произведения на Щраус, Чайковски, Бах и др.

Братската могила се оказа един напълно подходящ естествен декор, осветен в различни цветове, който беше заключителният детайл и пренесе публиката в един по-съвършен и приказен свят. Датата на концерта съвпадна и с 50-годишнината от построяването монумента, като интересни акценти от неговата история бяха споделени от водещата Лили Бързева.

Камерният концерт “Малка нощна музика” оживи пространството и го превърна в една пулсираща културна точка. Това се случи и с подкрепата на Маll Plovdiv, който осигури приятни изненади на присъстващите.

Успехът на събитието положи началото на една хубава традиция за пловдивчани.