Кученце бе спасено от евтаназия благодарение на много рядка операция не само у нас, но и в световен мащаб. Джеси, която е само на 10 месеца води втори живот, след като е блъсната от лек автомобил и е заплашена от евтаназия поради тежко увреждане на два от крайниците й. Нейните стопани я карат по спешност в клиника "Провет" в пловдивския квартал "Тракия" в средата на юни, но след становището за евентуална ампутация и предложение за протезиране, те се отказват заради високите разходи и невъзможността да се справят с инвалид- предлагат Джеси да бъде евтаназирана.

Това обаче не се случва, персоналът на клиниката я осиновява и полага постоянни грижи за нея оттогава. В края на юни кученцето претърпява ампутация на преден десен крайник, поради увреждане на нервите. Въпреки че остава без предна лапа, Джеси не се предава, както и екипът на клиника "Провет".

Задна дясна лапа има шанс да бъде възстановена чрез иновативна протеза. След компютърна томография(скенер) и рентген се проектира по 3D модел костно- инкорпорирана протеза. В края на юли след операция, водена от д-р Симеон Пачев-младши, е имплантирана първата част на протезата в подбедрената кост на кучето. След период на зарастване е поставена и външната част на импланта, благодарение на който Джеси може да ходи.

Част от цената за престоя и оперативните интервенции е поета от клиниката и организацията Pet Paw Bulgaria.

Джеси обаче има нужда от още малко помощ, за да се покрие остатъка от разходите - нужната сума е 2700 лева. Мило семейство от Пловдив вече се ангажира с осиновяването й, след приключване на възстановителния период.

Всеки, който иска да дари може да го направи на сметка на организацията Pet Paw Bulgaria: РАЙФАЙЗЕН БАНК:

IBAN : BG09RZBB91551012878566

Титуляр: Pet Paw

Основание: Джеси