Пътната връзка, която се чака от десетилетия в район „Южен“, скоро може да стане реалност. Кметът на района Атанас Кунчев е обявил обществената поръчка за проектирането на продължението на бул. „Македония”, което да свърже бул. „Никола Вапцаров” с бул. „Александър Стамболийски”. Стойността на проекта се очаква да е близо 42 000 лева без ДДС.

Досега проблемът да не се започне този проект е бил множеството имоти, които трябва да се отчуждят, за да се реализира проекта. Кунчев обаче си е поставил за цел да изгради пътя за кратко време без да е необходимо да се отчуждават парцели.

Поради това и проектът е за изграждането на т.нар. „временна пътна връзка“. В мотивите е записано, че връзката ще облекчи нарасналия трафик в последните години и ще улесни придвижването на автомобилния поток.

В заданието е записано още, че  подземната комуникация липсва или е остаряла и трябва да бъде подменена. Липсва улично осветление, поради което е необходимо да бъде изградено такова. По друг проект по трасето в настоящите насоки се изгражда обходен канализационен колектор. В тази връзка е необходимо да бъде изготвена проектна документация като ориентировъчната дължина на улицата е 500 м.

Предвиждат се две платна по 4,5 метра и тротоари по 2,5 метра. Възможно е единият от тях да стане и споделена велоалея.  Когато е готов и проектът то може да се пристъпи към търсене на финансиране и строителството на трасето.