Проблем с машина за  гласуване на старта на изборния ден бе установен  в ЖР „Тракия”, предаде репортер TrafficNews.

Става дума за единичен случай в училище СУ „Черноризец Храбър”- секция 9, където гласа си упражняват живеещи в блок 15 и 16. Проблемът е бил установен малко след 8 часа, като при гласуване машината е дала грешка. На място пристигнаха техници, които се заеха с отстраняването на проблема. 

След 9 часа устройството за гласуване отново имаше проблем и опитите за оправянето му продължават. Така гласоподавателите упражниха своя вот с хартиени бюлетини, въпреки че имаха желание да гласуват с машина. Във въпросната секция обявените гласоподаватели са общо 630 , като към 9 часа гласувалите бяха 20 човека. 

В други секции не бе установен проблем с машините. Още от ранните часове се извиха опашки пред изборните секции в пловдивското училище. В двора на сградата се наблюдава и поток от хора.

Гласуващите апелират всички пловдивчани днес да гласуват, защото е важно!

Изборният ден в Пловдив започна безпроблемно. Всички 472 секции под тепетата отвориха в 7:00 часа. 35 от местата обаче са на места различни от досегашните.

Над 303 хиляди души в Пловдив имат право да избират народни представители за българския парламент, а за европейския са с 9000 по-малко, защото не всички отговарят на условията за уседналост.

Служителите на МВР са поели охраната на всички секции. Припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Избираме бъдещето на България и Европа: Най-важното, което да знаете за вота днес240 народни представители и 17 евродепутати ще посочат българските граждани