Община Пловдив прекратява договора с превозвачите от 2016 година, по който се изпълняват 8 линии, съобщи кметът Костадин Димитров.  Считано от 10 септември превозвачите по 9,11,17,21,25,26,36 и 113 ще бъдат сменени, като те ще бъдат с временни мерки. Така ултиматумът, който бе даден от кмета не бе изпълнен и договора падна. Другият от 2018 година обаче остава засега.

„Трябва да обърнем тренда. Искаме транспорт навреме, изпълненията на  разписанията се спазват. Искаме транспорт, който е да чист с климатизирани рейсове, който да идват и след 21:00 часа. Когато има „Хилс оф рок” да поканим тези превозвачи за транспорта на хората и те да бъдат доволни. Най-голямото неизпълнение е по-договора от 2016 година, за това го прекратяваме”, заяви кметът Костадин Димитров.

По него превозвачи са „Автобусни превози” на Петко Ангелов, „Меритранс”, както и „Автотранс 2000” на братята Чолакови.  Именно заради неизпълнение на последния превозвач ще бъде прекратен договора.

Макар че „Хеброс бус” бе с най-голямо неизпълнение по трите си линии 29,99 и 37, този договор от 2018 година засега няма да бъде прекратяван. Но той остава на дневен ред.

Зам.-кметът по транспорт Савин Петкова заяви, че проблемите с „Хеброс бус” остават, но те трябва да бъдат решени. За това призова превозвачът да отстъпи 1 или 2 линии на другите превозвачи в консорциума. Ако там няма подобрение – договорът също ще бъде прекратен. Засега обаче не се дава краен срок.

Кметът с ултиматум към превозвачите в Пловдив, имат 30 дни да изкарат всички автобусиДва договора с 21 линии може да бъдат прекратени, ако не се влезе в разписание