Пожар горя в зърнен блок край панагюрското село Оборище заради необезопасена стопанска техника. Сигнал за инцидента е получен снощи в РСПБЗН-Панагюрище. По първоначални данни огън е лумнал в житни посеви, намиращи се в местността „Пресвета Неделя“.

Към мястото е насочен противопожарен автомобил с дежурната смяна огнеборци. Пристигайки огнеборците, подпомогнати от земеделски производители с трактор и плуг, предприели действия за гасене и ограничаване на пожара.

След няколко часа той бил напълно потушен. В резултат на инцидента са изгорели около 12 декара зърнени култури, чиито собственик е 33-годишен жител на Панагюрище. На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Панагюрище.

В хода на разследването органите на реда подпомогнати от пожарникари установили, че огънят е тръгнал от неизправност при боравана с косачка в съседен блок. Неин собственик е 58-годишен мъж от панагюрското село Попинци. Щетите нанесени на земеделския стопанин са в процес на изясняване, води се досъдебно производство.