Пожар е избухнал преди минути в близост до Младежкия хълм в Пловдив, сигнализира читател на TrafficNews. По първоначална информация огънят е тръгнал между къщите на улица „Велбъжд” и парк „Отдих и култура”.

На място са пристигнали 3 екипа на пожарната, разказват още пловдивчани. Огънят е прехвърлил алеите и бързо се разпространява към тепето, заради сухата растителност. По думите на очевидци няма засегнати къщи. 

Към момента не е ясно какво точно се е запалило първоначално и дали има пострадали. Огънят се вижда и от високите блокове около бул. „Копривщица”.

Целият северен склон на хълма гори. Пожарникарите са предотвратили разпростирането на пламъците към къщите, но вятърът спомага пламъците да се разпростират почти до върха. Живущите в близките къщи са излезли от домовете си, притеснени да не се запалят къщите или колите.

Не спират да пристигат пожарни автомобили, които да се борят с огъня. Тъй като на хълма няма хидранти, пожарните се зареждат с вода в подножието и се използват като скачени съдове, за да може да ги захранват с вода. Пожарът е локализиран, предстои неговото пълно потушаване - екипите на пожарната обливат с вода, за да не допуснат ново разпространение на пламъците.