След засилените мерки от страна на полицията по малките улици на квартал „Христо Смирненски”, пловдивчани недоволстваха от глобите , които са получили. Преди повече от седмица TrafficNews публикува материал, в който се засягаше сигнал от наш читател за странно глобяване на автомобили от полицаи в квартала.

В него се твърдеше, че през съботния ден 15-ти юни на ул. „Йордан Гавазов”в квартал Смирненски са били глобени всички автомобили по улицата, спрели от лявата страна.Пишеше се още, че от години на ул. „Йордан Гавазов”, живеещи в района паркират по този начин, като колите им не са пречили никога на движението и не са получавали глоби за паркиране до този момент.

В сигнала бе прикачен и видеоклип, на който се виждаше как колите по цялата улица са осъмнали със залепени на прозорците глоби, но на съседната ул. „Антон”, въпреки че и тя е еднопосочна и автомобилите са спрели вляво, глоби не бяха съставяни.В сигнала нашият читател не отрече,  че от лявата страна на улица е забранено да се паркира, но глобите в конкретния случай са били съставени в 23:00 часа, когато реално няма движение.

Същинският проблем на живеещите на улицата бе, че глобите се съставят на избираеми улици, а не на всички автомобили, които са нарушили пътните знаци .Те възроптаха и към това, че  глобяването се извършва през нощта, когато всъщност няма коли. Според тях това не би довело и до контрол по улиците.

Медията ни отправи въпроси към ОДМВР Пловдив, относно казуса. На въпрос за това защо на едната улица има залепени глоби, а на съседна няма, от полицията не отговориха конкретно. От там заявиха само, че полицейските служители осъществяват контролната си дейност на пътя съобразно организацията на движение и въведените ограничения на съответния стопанин на пътната мрежа.

„На въпросните улици в район „Западен“ със знаци са въведени ограничения, които важат постоянно и затова санкции на нарушителите им се налагат, независимо от часовия диапазон на денонощието”, заявиха от полицейската дирекция.

Полицията дебне за нарушители в Смирненски,но глобяват на избираеми улициПловдивчанин, който е получил санкция, не си обяснява защо това се случва само в късните часове, а не през деня