Акциите на пловдивската полиция в ромските махали продължават. Тази сутрин екипи на МВР са влезли в Столипиново, но уви – почти всички търговски обекти са останали затворени, а улиците пустеели. Припомняме, че от няколко дни на територията на Пловдив и областта се провежда спецакция насочена срещу пресичане на всички видове престъпления, включително и свързани с политическите права на гражданите. 

Контролът обхваща незаконното притежание и разпространение на наркотични вещества, акцизни стоки и артикули на защитени търговски марки; спазване на изискванията за придобиване и съхранение на огнестрелно оръжие; търговия с черни и цветни метали; лихварска дейност. 

Екип на TrafficNews.bg посети най-големия етнически квартал в Пловдив. Тепърва след 11:00 часа част от търговците отвориха обектите си. В същото време униформени проверяваха и малко работещите магазини на улица „Шумен”.

Трима полицаи влязоха в баничарница, в която обаче не  констатирана нарушения.

По улица „Батак” всичко бе затворено – заложни къщи, златарски ателиета и дори магазини за битови стоки и перилни препарати. Хората в района разказаха, че обектите отварят тепърва след 12:00 часа на обяд.

Наши източници от махалата споделиха, че от два дни всички говорят за акциите на полицията в гетата. Още от четвъртък мнозина са пуснали ролетките на вратите и отказват да работят следващите дни. Причините били свързани предимно с липса на касови апарати или изцяло на разрешително за работа, допълват нашите източници. Не е тайна, че в някои магазини се предлагат стоки менте, имитиращи световни брандове.

При изненадваща акция преди ден в Шекер махала, три обекта бяха санкционирани от НАП с актове. Образувани са две досъдебни производства и предварителна проверка, като е уведомена прокуратурата. Намерен и иззет е газов пистолет без необходимата регистрация. Общо 44 са издадените административни санкции за нарушения на Закона за движение по пътищата, а връчените електронни фишове са 11. 

Акция срещу купения вот! Улиците в Шекера опустяха, магазините затвориха150 души са арестувани през последните дни в Пловдив и областа за различни престъпления

В същото време на територията на Хисаря и 10 села в региона имаше засилено полицейско присъствие в крайните квартали и рискови зони. 

Полиция, данъчни и агенти на БАБХ нахлуха в 10 хисарски селаЗа нарушения на пътните правила са издадени 3 акта и 23 глоби с фиш