Смесена проверка за осигуряване на реда и сигурността стартира на територията на област Пловдив. Това съобщиха по време на извънреден брифинг в Стряма от областната дирекция на полицията. В общините Раковски и Брезово са разположени над 10 екипа от униформени, които ще бъдат подпомогнати и от служители на Българската агенция по безопасност на храните. 

В момента те инспектират наред домове и търговски обекти. Проверки ще се извършват по редица линии, част от които е борбата с купения вот преди предсрочните избори и противодействие на битовата престъпност. Освен това обаче полицията ще проверява и за разпространение на наркотични вещества, и в този смисъл ще се засили контрола в района на училищата в Областта. Ще бъде проверявано и за злоупотреби с търговска дейност – акцизни стоки, продажба на дървесина и други.

В търговските обекти униформените ще следят и за алтернативно продаване на гласове. Подобни практика бяха спипани на предходните избори, когато магазини в областта даваха стоки на версия с цел да подкупят избиратели.

Все още към областната дирекция няма постъпили сигнали, които засягат купуването и продаването на гласове, уточниха оттам. Няма и информация за конкретни опити или осъществяване на подобни практики.

„Основната цел на акцията е превантивна. За момента няма и арестувани. Актовете, които полицията е съставила до момента, са в обсега на нарушения на Закона за движение по пътищата. Те са около 40 на брой, а данни за съставени фишове все още няма“, заяви временно изпъняващ длъжността на началник на РУ Раковски Пламен Арабски. 

Припомняме, че операцията започна тази сутрин в седем и ще продължи до 19ч. В момента в град Стряма ще бъдат извършени проверки на няколко търговски обекти, като в акцията участва и БАБХ.  

Спецакция в Раковски!  Масови проверки в целия район

Очаквайте подробности!