Специализираното изложение „Медикус, Денто, Галения“ събира на едно място здравни експерти, стоматолози и лекари с водещи
производители и представители на денталната, фармацевтичната и медицинска индустрия. Това е 28-о издание на форума и ще се проведе от 24 до 26 октомври в Международен панаир Пловдив.

Експозицията в Палата №7 ще представи актуалните тенденции и научни постижения в различни медицински области, както и
новостите в лечебната практиката. Специалистите ще открият модерно оборудване и инструменти за диагностика и лечение, за
профилактика и превенция.

Изложението ще открие заместник-кметът по обществен ред и сигурност г-н Ангел Славов. Официалната церемония ще се състои в Палата №7 от 11:30 часа.

В изложението участват над 40 компании от България, Турция, Румъния и Китай. Сред тях са и представители на европейски медицински брандове.

Специалистите ще открият широка гама от продукти, техника и аксесоари. Предстоят над 20 премиери и презентации на иновативни изделия. С интерес се очаква представянето на трето поколение комбиниран дентален диоден лазер, който комбинира три лазера в един апарат, за да постигне най-ефективно въздействие. За първи път ще бъдат представени биокерамична премиксирана паста с МТА и иновативен биокерамичен сийлър за коренови канали, базиран на калциев силикат. Новостите сред консумативите за естетическа медицина са свързани със специални спринцовки за ботокс процедури и ултратънки игли за безболезнена терапия. Високоефективен технологичен стик за третиране на белези и иновативна система за автоложна регенеративна терапия ще осигурят нови възможности в областта на естетичната дерматология, трихология, ортопедия и гинекология. Денталните професионалисти и специалисти, които търсят повишаване на прецизността, ще открият най – добрата система в света CS 9600 CBCT. Тя е базирана на изкуствен интелект и разполага с много софтуери за постигане на точни резултати в стоматологичната дейност. Нов вид локална анестезия ще елиминира страха от стоматологичните кабинети и ще осигури комфорта на пациентите. Експозицията включва също колекция на медицинско дамско и мъжко облекло, която съчетава модерни цветове и висококачествени материали в изключително усещане за лукс.

Изложбата ще покаже как изглеждат модерният кабинет и модерната терапия в ерата на високите технологии. Пространствените възможности в Международен панаир Пловдив създават прекрасни условия за комплексно представяне на експонатите, в един цялостен завършен дизайн. Специализираната аудитория получава както техническа, така и визуално организирана информация.